top of page

Kunstmaler

Kunstmaler Anne Koldsø 

Jeg er en dansk kunstmaler, der arbejder med portrætmalerier, stilleben og landskabsmalerier. Jeg er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien. Dette akademi har taget tråden op fra de gamle mestre, og her studerede jeg efter den franske akademitradition, som også Krøyer og Tuxen blandt andet rejste ud for at arbejde med. Jeg har haft stor glæde af at dykke ned i traditionerne for klassisk malerkunst og studere håndværket og metoderne, der ligger til grund for den akademiske tilgang til faget. Det har været en væsentlig milepæl i min kunstneriske udvikling!

Som hjemvendt kunstner fra Italien maler jeg realistisk, impressionistisk, figurativ kunst med udgangspunkt i mine omgivelser, og hvad jeg ser. Jeg er en klassisk funderet kunstmaler med et samtidig nordeuropæisk udtryk.

 

Virkeligheden som base for arbejdet med mine malerier

 

Jeg maler efter virkeligheden med mine opstillinger til stilleben, eller mine modeller til portrætter, umiddelbart ved siden af lærredet. (Du ser eksempler herpå i billedstriben ovenfor eller som eksempel se filmen "Et portræt bliver til".) Motivet, jeg studerer, befinder sig således i en tredimensionel sammenhæng, og med dét og lærredet i mit synsfelt har jeg både rumligheden, samt uendeligt mange informationer om farver, valører og temperaturer lige foran mig og et meget rigt fundament for at gengive og vægte det, jeg ønsker i hvert enkelt maleri.

 

Jeg arbejder efter naturligt lys. Dette kan variere fra dag til dag – alt efter om der er et let skydække, om det er uvejr eller klart solskin. Det kan være en interessant udfordring, men overordnet vil det lys, der rammer mit motiv, have en indbyrdes intensitetsforskel, der følges ad i al slags vejr – fra dér, hvor det rammer kraftigst, til dér, hvor det knapt for lov at oplyse motivet. Lys rammer et motiv, som vand i et vandfald rammer sten på sin vej ned, det rammer kraftigst, hvor det falder mest vinkelret på objektet, og i lysets tilfælde yderligere også hvor det falder først.

 

Kompositionen i et kunstmaleri

 

Jeg er altid opmærksom på, hvordan lyset falder – og nærmest bader et motiv, og jeg er samtidig opmærksom på, hvordan skyggerne er placeret i motivet. Det indbyrdes forhold imellem lys og skygge er det, der skaber en interessant komposition i et maleri. Samtidig arbejder jeg med kompositoriske dynamikker i mine billeder i form af indbyrdes varierende størrelses- og materialeforhold objekterne imellem. Varierende penselstrøg, varierende farvetemperaturer og impasto (malingens tekstur og tykkelse på lærredet) skaber yderligere dynamik og dybdevirkning i maleriet. For et nærmere selvsyn er mit billedgalleri med stilleben-malerier et godt sted at gå på opdagelse.

 

Om mine malerier

 

Jeg kan arbejde med mine malerier over flere dage, ja op til flere uger, hvis det er store malerier, og andre laver jeg på én dag. Alle er oliemalerier på enten præpareret hørlærred eller præpareret træ.

 

I mine store malerier, eller måske jeg hellere skal sige mere gennemarbejdede værker, som jeg arbejder på over længere tid og med flere lag oliemaling, går jeg til værks efter en akademisk præcision, og jeg opnår en høj realistisk gengivelse af virkeligheden.

 

Dagsværkerne, de små malerier – jeg kalder dem studier, maler jeg med en mere impressionistisk tilgang. Det er oftest malerier af en enkelt genstand, der bliver studeret nøje over en dag, eller det kan være et portrætstudie på én dag. Mine landskabsmalerier er også oftest sådanne intense studier på én dag, og disse benævner jeg også hellere landskabsstudier.

 

For begge tilgange til maleriet går jeg efter en høj præcision i gengivelsen af virkeligheden, som jeg oplever den, og med hovedvægt på det jeg vil fremhæve i den unikke fortælling, som hvert enkelt maleri er.

 

Historien og poesien i et kunstmaleri

 

Hvert eneste maleri er en historie i sig selv. Det kan være den helt enkle fortælling i et dagsstudie om et æble der er kommet fra træet med et par blade som følgesvende, et stilleben der fortæller historien om ro og rettidig forberedelse af fødevarer og redskaber i et køkkentableau eller portrætmaleriet, hvor der i interiør, kropssprog og mimik kan udledes mange fortællinger om drømme og forventninger til måske dagen i dag, eller til livet generelt, hos den portrætterede.

 

I mine kunstmalerier ønsker jeg at transmittere en ro og en stemning, i hvilken man kan finde sine egne historier og måske spejle sig selv eller egne værdier. Ja, jeg bilder mig ind, at tiden, som jeg lægger i et grundigt arbejde med malerierne, afspejles som en gensidig rolig tilstand og lyst til fordybelse hos beskueren.

 

Du kan gå på opdagelse i mine gallerier her på hjemmesiden, men den bedste oplevelse af mine kunstmalerier fås ved at se dem i virkeligheden. Det er hermed en opfordring, som du er velkommen til at tage :)

 

Vil du se – eller måske udstille – mine malerier?

 

Mine malerier bliver vist på både museer, kunstgallerier og i kunstforeninger. Det varierer hvad og hvor, men du vil altid kunne finde noget af min kunst på gallerierne: Bredgade Kunsthandel eller på Galleri 5000. Er der et bestemt værk her fra hjemmesiden, som du ønsker at opsøge, vil jeg gerne være behjælpelig med at guide dig hen til den rette kunsthandel. Jeg tager selvfølgelig også imod besøg i mit atelier efter forudgående aftale. Kontakt mig her.

 

Er du en kunstforening eller et galleri, og er du interesseret i at udstille mine malerier, er du også meget velkommen til at tage kontakt.

 

Vil du bestille et maleri?

 

Du er til enhver tid velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker at høre mere om muligheden for at bestille et maleri. Det kan være et portrætmaleri, et landskabsmaleri af for eksempel din hjemstavn eller din bopæl, eller et stillebenmaleri med en opstilling med udvalgte objekter, eventuelt dine egne.

 

Det vil glæde mig at høre dine ønsker og idéer.

bottom of page